Більшість українців споживає неякісну воду – так кажуть екологи. Криниці в селах забруднені нітратами та хімічними відходами, а в містах вода з-під крану хоч і повинна відповідати нормам, але все ж таки закрадаються сумніви щодо безпечності її споживання. Одноразове вживання води сумнівної якості навряд чи вплине на ваш організм, він справиться з невеликою кількістю рідини, знешкодить ті шкідливі речовини, що містяться в ній. А от щоденне вживання протягом тривалого часу зможе підірвати навіть міцне здоров’я. Давайте розглянемо способи перевірки якості води, яку ви вживаєте.

  1. Кип’ятіння. В чистий посуд наливаємо воду і кип’ятимо її протягом 10-15 хвилин. Далі воду зливаємо і розглядаємо стінки та дно посудини. Якщо накип темно-сірого кольору, то це свідчить про надлишок заліза, а світло-жовтий осад розкаже про велику кількість оксидів кальцію. А от бруднуватий накип є ознакою того, що ваша вода є торф’яною, яка дуже небезпечна для організму після кип’ятіння.
  2. Відстоювання. Для цього досліду Вам необхідна прозора тара місткістю не менше 3-5 л. Наповнюємо ємність водою і залишаємо відстоюватись на 3-4 дні, попередньо прикривши кришкою, щоб не потрапило сміття. Після цього дістаємо і дивимося на неї проти світла. Якщо на дні осад, на стінках легкий зеленуватий колір чи сіруватий наліт, а на поверхні масляниста плівка – така вода непридатна для вживання. Осад – бруд органічного походження, зелений наліт свідчить про наявність найпростіших водоростей, сірий наліт – ознака надлишку заліза, а плівка – це органічні забруднення, які під дією високих температур перетворюються на отруту.

Таким чином, за допомогою цих 2-х простих та доступних способів ви зможете перевірити якість води, яку використовуєте. Якщо результати перевірки покажуть, що вода непридатна для вживання, слід перейти на використання бутильованої води, яку ви можете замовити онлайн прямо зараз. І чим швидше, тим краще, адже це збереже здоров’я та зекономить майбутні витрати на його відновлення.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *