Вода – це та речовина, без якої не обходиться жоден наш день. Так, адже ми використовуємо її не тільки в цілях гігієни, а й в приготуванні їжі, напоїв та втамовуємо спрагу. А чи задумувались ви про те, що саме якість води, а не рівень ваших кулінарних навичок, впливає на смакові властивості приготованих страв? Адже саме вода відіграє головну роль та є першою скрипкою в кулінарному оркестрі будь-якої страви!

Жоден професійний кухар не почне готувати, якщо він не впевнений в якості води. Адже тільки за цієї умови заклад може гарантувати чудовий смак страв та не турбуватися за свою репутацію.

То чому ж рідина без смаку, запаху та кольору так сильно впливає на смакові характеристики страв?

Хоч і відповідь неможливо побачити неозброєним оком, але вона дуже проста – вся справа в солях та різноманітних домішках, що містяться у воді. Вплив температур чи взаємодія з іншими компонентами страви може розкрити їх смаковий потенціал та зіпсувати їжу специфічним присмаком. Наприклад, жорстка вода надасть вашій страві солодкуватого присмаку, а вода з підвищеним вмістом хлору додасть неприємної кислинки.

Водопровідна вода також не оптимальний варіант для приготування їжі, адже, перш ніж потрапити до вашої оселі, вона проходить багато етапів очистки. Це все роблять для того, щоб видалити різноманітні забруднення та знищити бактерії. Та після цього користь води стає мінімальною. А системи централізованого водопостачання на сьогоднішній день рідко перебувають в належному стані та потребують регулярного очищення і реконструкцій.

Якщо немає інакших якісних альтернатив, то бутильована вода буде найкращим варіантом. Адже тільки так ви зможете бути впевнені в її якості, а ваші кулінарні шедеври зможуть конкурувати зі стравами шеф-кухарів світового рівня!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *