Здається, що не має жодного значення, яку воду кип’ятити та використовувати для заварювання чаю або кави. Але це тільки здається. Бо саме вода може кардинально змінити смак улюблених напоїв.

Уявіть: з чого складається чашка чаю або кави? Звичайно ж з дрібки заварки, кавового зерна, але ж решта напою – це вода! То які ж вимоги існують до води для приготування напоїв?

Вода повинна мати низький рівень мінералізації, бути свіжою, без зайвих присмаків та запаху. А ще:

  • Колір має бути прозорим, вода не повинна мати осаду.
  • Вміст хлору у воді має бути нульовим, тому воду з-під крану у багатоквартирному будинку точно не можна використовувати для чаю та кави.
  • Інша заборонена характеристика для води – це наявність ржі, що часто буває при централізованому водопостачанні.
  • М’яка вода краще підходить для приготування напоїв. Але використовувати дистильовану, надм’яку воду – це погана ідея. Кава, приготована на дистильованій воді не матиме яскравого аромату, незбалансованим смаком та невисокою міцністю.
  • Лужність води – дуже важливий фактор. Лужність води не має перевищувати 0,4 мг-екв/л, але рекомендований рівень – до 0,2 мг-екв/л. У води «Краплинка» рівень лужності складає 0,16 мг-екв/л, а це означає, що наша вода ідеально підходить для приготування кави та чаю.
  • Рівень Ph води має бути нейтральним – його показник має бути біля 7.

Кип’ятіння ніяк не покращить якість води для приготування чаю або кави – про це ми вже писали в попередній статті. Тому якщо ви хочете пити корисні та смачні гарячі напої, що особливо важливо восени та взимку, використовуйте питну артезіанську воду!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *