Існує більше тисячі домішок, які забруднюють воду. А близько 250 з них можна зустріти в водопроводному крані кожної оселі. І це тоді, коли воду оцінюють тільки за 60-ма основними параметрами, перші з яких – це органолептичні властивості води: колір, запах, смак і мутність. Але ми з вами розуміємо, що цього катастрофічно мало, щоб бути впевненим в якості води, і необхідно досліджувати її набагато глибше, тим більше, якщо це питна вода.

Завдяки науці стало можливим видалення шкідливих домішок, не зменшуючи користі води. З цим чудово впорається установка зворотнього осмосу. Проблема одна – її висока вартість. Доступнішим буде варіант замовлення бутильованої води.

Найпоширенішим забрудником є надлишкові солі кальцію та магнію. Так, саме вони утворюють накип на стінках нашого чайника. Та якщо чайник можна помити, то з організмом не все так просто. А солі там також накопичуються, утворюючи камені в нирках та інші шкідливі сполуки.

Друге місце в нашому хіт-параді посідають солі заліза. Коли їх концентрація зашкалює, це дуже сильно відбивається на смакових властивостях води. Ці солі також наносять невиправну шкоду організму: від алергії до захворювання крові.

Третє місце посідає хлор. Варто згадати, що хлор – це отрута. Саме з такою метою його застосовували у першій світовій війні. Сьогодні ж його використовують як засіб для знезараження води в промислових масштабах. Та й ще додають його з надлишком, щоб продезінфікувати на 100%. Так, він реагує не в повному обсязі, та його невелика частка потрапляє вам прямо в склянку! Хлор – сильний алерген, викликає ускладнення хронічних захворювань та негативно впливає на мікрофлору кишечника.

Чудовими напарниками хлору будуть солі свинцю, які розчинилися у воді, та потрапляють у вашу склянку та склянку вашої дитини. Свинець – це токсичний важкий метал, який має здатність накопичуватись в організмі.

Отак. А здавалося б, звичайна склянка з «нормальною» водою. Така собі бомба сповільненої дії, яка щоденно потрапляє в організм вашої родини.

Все ще хочеться води з-під крану?

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *