Воду, яку ми щодня використовуємо в побуті, може мати різноманітний хімічний склад. Твердою її роблять надлишок сполук кальцію та магнію. Саме вони осідають на стінках нашої з вами техніки та погіршують її роботу, а деколи і виводять з ладу.

То що вже говорити про людський організм, на який і так впливає погана екологія, стреси на роботі чи навчанні, переїдання, шкідливі звички… Список можна продовжувати довго.

Але не всі ці фактори ми можемо нейтралізувати. А от забезпечити організм якісною водою ми просто зобов’язані! То що ж чекає тих, хто вважає, що кип’ятіння водопровідної води вирішує всі проблеми?

Насправді, все гірше, ніж ви собі можете уявити. Бо навіть після кип’ятіння води і осідання солей твердості на стінках чайника чи каструлі, до організму потрапляють постійні сполуки кальцію та магнію. Так, ці елементи важливі для нормального функціонування усіх живих організмів, але їх надлишок негативно впливає на організм.
Завелика кількість солей кальцію і магнію погано впливає на серцево-судинну систему, при тому що ці елементи беруть активну участь в її роботі. Також тверда вода активно взаємодіє з тваринним білком, утворюючи нерозчинні сполуки, які осідають на стінках кишечника та зашлаковують його. А це, в свою чергу, провокує погіршення його роботи та зниження імунітету.
Надлишок солей в організмі може відкладатися в суглобах та з віком викликати проблеми з опорно-руховим апаратом. Сечокам’яна хвороба та погіршення роботи жовчовивідних проток – теж результат регулярного вживання твердої води.
Якщо підійти з економічної точки зору, то якісна вода вбереже вас та ваш гаманець від дорогого лікування. Та й свій час краще проводити з близькими людьми, а не в лікарняній палаті. Тому дбайте про свій організм, забезпечте його дійсно доброю водою, а він буде вам за це безмежно вдячний!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *