Чай – чудовий напій! Це можливість зігрітись, щиро поспілкуватись з близькими та потішити себе чимось новим та смачним.
Зовсім недавно ми проводили марафон «чаю без чаю» в соціальній мережі Facebook. До речі, не забудьте підписатись 🙂 Після стількох позитивних відгуків та прохань ми вирішили зібрати всі рецепти разом! Тепер Ви легко зможете здивувати смачненьким рідних та провести чудові вечори в сімейному колі!

Обліпиховий чай

Інгредієнти:
Обліпиха 200 г
Вода “Краплинка” 700 мл
Апельсин 0,5 шт
Лайм 0,5 шт
Паличка кориці 1 шт
Гвоздика, цукор, м’ята – за смаком

Приготування:
1. Помити обліпиху та варити її протягом 5 хв. Потім ягоди трохи розтовкти.
2. Додати нарізані кружечками апельсин і лайм.
3. Додати цукор та спеції та настояти 5 хв.

Імбирний чай

Інгредієнти:
Імбир 25 г
лимон 1 шт
вода “Краплинка” 1 л
чорний перець за смаком

Приготування:
1. Корінь імбиру очистити та порізати невеликими смужками. Додати воду та довести до кипіння.
2. Потім додати нарізаний кружальцями лимон та перець, якщо бажаєте. Кип’ятити на мінімальному вогні близько 10 хв.

Чай з хурми

Інгредієнти:
Хурма 1 шт
апельсин 1 шт
вода “Краплинка” 700 мл
гвоздика, бадьян, кардамон, духмяний перець, цукор за смаком

Приготування:
1. Кип’ятимо воду та готуємо спеції, апельсин розрізаємо на 4 частини, а гвоздику встромляємо в шкірку.
2. Варимо близько 2 хв.
3. Додаємо нарізану хурму і варимо ще близько 2 хв.
4. Далі накриваємо кришкою і настоюємо протягом 15 хв. Перед вживанням процідити.

Ельфійський чай

Інгредієнти: 
Чабрець 2 ч.л.
м’ята 1 ч.л.
орегано 1 ч.л.
вода “Краплинка” 500 мл
цукор за смаком

Приготування: 
1. Змішати трави та засипати в нагрітий чайник.
2. Залити близько 150 мл кип’ятку та настояти 5 хв.
3. Після цього додати решту води та настояти ще 3 хв.

Чай з мандарином

Інгредієнти:
Гвоздика 5 шт
паличка кориці 1 шт
духмяний перець 3 шт
мандарин 1 шт
м’ята сушена 1 ч.л.
меліса сушена 1 ч.л.
вода “Краплинка” 400 мл
мед/цукор за смаком.

Приготування:
1. В гарячу воду додати гвоздику, корицю та духмяний перець. Прокип’ятити 5 хв.
2. Зняти з вогню, додати м’яту, мелісу та шкірку мандарину. Настоювати близько 15 хв.
3. Перед подачею чай процідити та змішати з мандариновим соком. Додавати цукор чи мед за смаком.

Готуйте з «Краплинкою» та обов’язково збережіть нашу статтю!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *