Зовсім скоро 14 лютого – день всіх закоханих. Це чудова нагода нагадати близьким про свою любов, турботу та потішити їх смачними десертами. Ми приготували для вас 3 рецепти дуже смачних та незвичайних смаколиків!

Пряне суфле

Інгредієнти:

Каркаде 10 г
Желатин 12 г
Вода 200 мл
Цукор 2,5 ст. л.
М’ята сушена 0,5 ч. л.
Меліса сушена 0,5 ч. л.
Розмарин сушений 1/3 ч. л.
Імбир до 30 г

Приготування:

1. Каркаде залити холодною водою, додати цукор, мелісу, м’яту та розмарин. Корінь імбиру очистити та порізати тоненькими пластинками, додати до чаю.
2. Ретельно помішуючи, довести до кипіння та проварити на слабкому вогні 10 хв.
3. Напій процідити та додати желатин, розмішати до повного розчинення.
4. Збити міксером на великій швидкості 4-5 хв до отримання повітряної піни.
5. Форму для застигання вистелити пергаментом та трішки змастити олією. Перелити збиту масу і поставити в холодильник до повного застигання.
Перед подачею нарізати брусочками або у вигляді сердець, використавши форми для печива.

Апельсин в шоколаді

Інгредієнти:

Апельсин з тонкою шкіркою (середній) 2 шт.
Цукор 300 г
Вода 2л + 200 мл
Шоколад 50 гр

Приготування:

1. Апельсини помити та порізати кружечками шириною 0,5 см. Кип’ятимо воду та занурюємо наші апельсини на 3-5 хв для того, щоб забрати гіркоту. Після цього витягаємо та просушуємо паперовим рушником.
2. Беремо каструлю з товстим дном, дно засипаємо цукром. Апельсини укладаємо шарами, пересипаючи їх цукром. Заливаємо водою так, щоб апельсин був повністю покритим. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь та варимо до м’якості шкірки. За необхідності додаємо воду.
3. Після апельсини викладаємо на пергамент чи силіконовий коврик і просушуємо в духовй шафі при 100-120℃ 15-20 хв.
4. Шоколад розтоплюємо на водяній бані і занурюємо наші апельсини до половини. Далі викласти на пергамент та дати застигнути в холодильнику.

Кавовий курд

Інгредієнти:

Гаряча вода 320 мл
Кава розчинна 4 ст. л.
Цукор 220 г
Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
Яйце куряче 4 шт

Приготування:

1. Змішати цукор, крохмаль та розчинну каву. Додати води та розмішати до однорідності.
2. Інтенсивно помішуючи, ввести у масу по одному всі 4 яйця.
3. Помістити на водяну баную. Помішуючи, варити 15 хв до загустіння. Перелити в баночку та дати охолонути. Зберігати в холодильнику.
Чудово смакує з чіабаттою, рецепт якої ви знайдете на сторінці “Краплинки” у соціальній мережі Facebook.

Смакуйте та пам’ятайте, що свою любов не слід прив’язувати до дат в календарі!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *